Ayam masak merah
Kayu manis
bunga lawang
cengkih
buah pelaga(tumis)
Bawang besar
bawang putih
bawang merah(blen tumis)
Rempah,
Serbuk Kas2
Serbuk ketumbar
Jintan putih
Jintan manis
buah badam(blen)
serbuk cili
tomato hand
kicap cair
Sos cili
Susu cair,,
(gaul semua buat pes,siap tumis tadi,,,baru masuk ni masak sampai pecah minyak,,, masuk bahan utama ayam,,,)
Air asam sikit untuk masak dan dah ok semua baru letak perhiasannya
Untuk hiasan bawang besar,,daun sup,daun bawang,lobak,,tomato,cili,,, biasa la potong last baru letak,,, lobak masuk Awai,,, bagi lembut dulu,,, dah siap tutup api,,, baru letak perasa,,, garam n gula,, selamat MENCUBA
Tidak ada komentar:
Posting Komentar